donderdag 21 mei 2009

1Password ($)


Heeft 1Password van AgileWebSolutions nog een introductie nodig? Er staan genoeg instructie filmpjes en/of duidelijke schermafdrukken op hun eigen site. Toch licht ik nog even toe waarom ik het gebruik.

Op de Mac heb je vaak verschillende browsers nodig omdat niet alle sites even optimaal zijn ingericht. Met de standaard browser Safari kom je een heel eind en samen met FireFox kom je net even wat verder. Soms gebruik ik liever Camino (vanwege zijn mooie Mac interface) of Flock (i.v.m. het bijhouden van de blog, gmail, etc.). En dan is het onhandig als je per browser wachtwoorden vastlegt. Zou het niet mooi zijn dat je per dag bepaalt welke browser je gebruikt, of misschien zelf gelijktijdig, en dat het niet uitmaakt waarin je bezig bent omdat al het wachtwoorden gedoe buiten de browser ligt?

Hier komt 1Password om de hoek kijken. 1Password maakt het mogelijk om jou als gebruiker met één hoofdwachtwoord maar lastig te vallen en aan de hand van website waar je bent, de juiste login informatie te verschaffen! Hierdoor wordt het je eenvoudig mogelijk gemaakt om per site sterke wachtwoorden te administreren in plaats van "hetzelfde wachtwoord voor allerlei verschillende sites". Je kunt zelfs gebruikmaken van de Strong Password Generator. Ook anti-phishing controle maakt deel uit van 1Password.

1Password werkt nauw samen met AllBookmarks (gratis). Zoals de naam al zegt, verzamelt het van alle browsers jouw bookmarks (snelkoppelingen), zodat je vanuit de menu-balk direct kunt inloggen op met een wachtwoord beschermde site!

Dit dynamische duo is voor mij een enorme tijdsbespaarder en maakt het internet voor mij ook nog eens een stuk veiliger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten