woensdag 24 juni 2009

Met het mes op tafel

Afgelopen zondag heb ik voor het eerst in mijn leven een TV-opname mogen bijwonen. De wereld van klatergoud. Maar wel een kwis die je meegemaakt wil hebben, namelijk die van Met het mes op tafel. Aangekomen in Hilversum loop je op zondagmiddag(!), op een zéér onwaarschijnlijke locatie die toch juist blijkt te zijn, bij binnenkomst de presentator Joost Prinsen tegen het lijf. Eén van mijn jeugd-idolen, de man die nooit meer van zijn Erik Engerd-imago afkomt. Moet je hem natuurlijk na al die jaren niet meer mee lastig vallen, maar ja, hij is het wél. Net zoals Joop Doderer altijd Swiebertje is gebleven. Ook al hebben zowel Joost als Joop veel meer gepresteerd dan die ene uitstekende rol.

Als de goede man dan ook nog mijn hand schud, omdat -ik geef toe- hij niet anders kan (ik sta met vriend Ruud te praten, één van de kandidaten), dan voel ik mij zeer vereerd. Het ultieme bewijs (de foto) is de met de linkerhand genomen: een nog niet gewassen, vers en warm bedrukte hand.

Alles wat zich daarna voltrekt is grappig en leuk om een keer mee te maken. Een warme familiesfeer ademt het geheel uit. Tijdens de opnames hangen alle aanwezigen aan zijn lippen; wat een charisma heeft die man! Nee, over de opnames klap ik niet verder uit de school. Zet maar in je agenda: 11 september 2009. Misschien zie je wel mijn knieën ;-)

2 opmerkingen:

  1. Als Joost Prinsen zelf een weblog zou hebben, zou daar vast een foto van zijn hand in staan. Ongewassen, warm en klam: zojuist contact gehad met de weblogger van peterwelterplatz...

    Grtz,
    M.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Precies! Ik zal hem er zeker naar vragen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen