dinsdag 9 juni 2009

Nog even dit...


Het zit me niet echt lekker dat de verkiezingen voor het Europees Parlement zijn verlopen alsof er niets is gebeurd. Te meer daar ik wel degelijk vind dat er iets is gebeurd. Iets in Nederland nota bene, waarin het de laatste jaren normaal is om je onvrede zo welig mogelijk te laten tieren, als ware het de nationale volkssport. Afgeven op álles wat er niet goed is in ons landje; we houden er zelfs websites en omroepen op na die niets anders doen dan afzeiken (oa. geenstijl.nl).

Eerst hadden we die Lange en toen hij door een geestelijk instabiele knakker van het leven beroofd werd, stonden de potentiële opvolgers te trappelen om diens erfenis te claimen. Eerst Wilders, toen Herben en nadat Verdonk's populariteit (TON) even snel daalde als dat het gestegen was, bleek Wilders weer back into business. Hij lijkt ditmaal steviger in het zadel te zitten dan ooit. Zijn populariteit groeit en zijn aanhangers klagen moord en brand dat het zo niet langer kan in Nederland, Edam en Volendam nota bene voorop(!) in de dwazen karavaan.

Het blijft raar dat je zo ver kunt komen zonder ooit te zeggen wat je wilt. Want hij is overal tégen en slechts voor één ding: Moslims eruit en dan zullen we het paradijs op aarde hebben. Leren we dan niets van de geschiedenis? Natuurlijk hebben de Hugenoten destijds om de Bartholomeüsnacht gevraagd. En ook de Joden wilden verdelgd worden in de Tweede Wereldoorlog. En anders stonden die negers wel te trappelen, zo blij waren ze dat de KKK was opgericht. Moet ik nog even doorgaan?

In de Volkskrant van 6 juni stonden twee stukken die ik hier van harte aanbeveel om te lezen. De ene is van columnist Bert Wagendorp en de tweede een ingezonden brief van Gerd Leers, CDA-Burgemeester van Maastricht. Vooral dat artikel is de broodnodige nuance waar wij als samenleving op zitten te wachten!

1 opmerking:

  1. nee, tis idd godgeklaagd dat ze hier in dit land nergens lering uit trekken.
    hier heb ik me ook over verbaasd, dat zo n uitslag mogelijk is...

    BeantwoordenVerwijderen