zondag 19 juli 2009

Bananasplit

Bloopers blijven voor mij altijd een Ralph Inbar-gehalte houden. Als kind vond ik het te gek, heb er vaak en veel om gelachen en ik betrap me er op dat de hedendaagse slappe aftreksels van Bananasplit suf geluld worden door Hans Kraaij en andere B-garnituur presentatoren. Deze programma's zijn prima te bekijken, zónder geluid (tip!). Dan erger je je tenminste niet aan de saaie, "ik-lees-voor-van-de-autocue-maar-heb-geen-enkel-besef-waar-ik-het-over-heb"-voorlees stem. Natuurlijk was Bananasplit destijds een vernieuwing t.o.v. het zeer stoffige Poets uit de jaren 60 van de vorige eeuw. En ik begrijp dat Frans Bauer ("De Groot: braaaaak-geluiden...!") het momenteel opnieuw probeert onder dezelfde naam. Maar een Bananasplit zonder geluid en beeld (nog een tip!), lijkt me weinig de moeite waard.

Dit gegeven, dat een oude formule maar telkens weer moeiteloos kan worden opgewarmd en opgebakken, geeft aan wat er dus als ongeschreven wet geldt: humor is van alle tijden. En bloopers raken de kern van humor: leedvermaak!

Je mag er eigenlijk niet van houden want het is eenvoudige, meestal platte, fysieke humor. En ik houd er van. Zoals in dit soort filmpjes hieronder. Door de combinatie van de muziek en montage, houd ik mijn ogen niet droog. Ik hoop jullie ook niet ;-)

Gemotoriseerde blunders...


Of waarom vrouwen ouder worden dan mannen...

Daar staat weer tegenover dat de motoriek van datzelfde vrouwelijke geslacht, in dit filmpje te wensen overlaat.

Tenslotte om af te koelen, wat zwembad-acties...

1 opmerking:

  1. Hihihi, ik probeer op mijn werk niet te hard te lachen. Wat flauw, maar ook zo grappig. Fijn dat je met dit soort filmpjes nu verlost bent van die vréselijke presentators!!!!

    BeantwoordenVerwijderen