maandag 12 april 2010

Zoooooo de belastingen zijn ook weer gebeurd!

Ja, elk jaar is het weer dezelfde bevalling: De Belastingen aangifte! Waarom zien we er elk jaar weer tegenop vraag ik mij af?! Want als we er voor gaan zitten en ons kwaad maken, is het ook weer in een uurtje of 6 gepiept; verdeeld over twee dagen want dat maakt het dragelijk. Misschien is het het vooruitzicht dat we een rekening tegemoet gaan zien? Of misschien nog veel subtieler, dat we de denken dat we het nu door hebben (na al die jaren!) maar dat het toch telkens elk jaar weer net even anders is.

Toch merk je dat je er elk jaar weer iets anders uithaalt en sterker nog: dat we dit jaar eindelijk iets hebben gedaan wat we voorheen nooit deden tenzij de belastingdienst ons er om vroeg: wij hebben onze aangifte van vorig jaar herzien! Dat is het leuke dat je dat jezelf ineens ziet doen omdat je ineens een terechte teruggave post ziet die je feitelijk ook al het vorig jaar had kunnen indienen; de woon/werk/studie-laptop. En met dat aangifte programma is het heel makkelijk om je opgave weer in te dienen.

Het moet maar eens gezegd worden: de belastingdienst verdient een paar pluimen:

  • voor hun aangifte programma wat op allerlei PC-platformen werkt (Apple, Linux en Windows).
  • de website die inzichtelijk en informatief is geworden.
Over 2008 claimen wij geld terug! Ha! Zo! Die zit!! Next.

2 opmerkingen:

  1. Zes uur?????? Peter jongen, ik heb er 3 in 2 uur in tijd gedaan. Die van mijn oma, mijn moeder (de lastigste) en mijn eigen (met eigen huis). En dankzij de gemakkelijke hulpjes. Grootste struikelblok was inloggen met Digi-D. Waarom werkte ie niet, terwijl ik de inlogcode goed had opgeschreven??? En dat gelijk bij de eerste aangifte... ik had gelijk geen zin meer.

    Groet, je schoonzus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjeez Nat! 3 in 2? Dus 1 in 40 min...?! Hmmm... Volgend jaar ga ik je inschakelen. Ha!

    BeantwoordenVerwijderen