zondag 26 januari 2014

Plekje voor Snowdon

De website AVAAZ.org is een online petitie site. Zo af en toe komt er een petitie voorbij dat je echt wel tekenen moet. Bijvoorbeeld bij Edward Snowdon. Deze man heeft -ofschoon iedereen het wel vermoedde- de wereld duidelijk gemaakt dat er geen geheimhouding meer bestaat.

Voor mijn werk, maak ik gebruik van RSA-sleutels, een algemeen als veilig beschouwde methode om data verkeer te versleutelen. Hiermee kun je op afstand, bijvoorbeeld thuis maar ook aan de andere zijde van de wereld, werken alsof je op je werk bent. Nu bekend geworden is dat de juist deze RSA zijn ziel aan de duivel (NSA) verkocht heeft voor tien miljoen dollar (zouden er soms andere pressiemiddelen gebruikt zijn!?!?); de gebruikte encryptie waarop dit geheel gestoeld is, is nu simpeler te kraken door die NSA...! Er is gewoon een zogenaamde achterdeur ingebouwd om  verkeer te kunnen aftappen...

Daar ga je dan met je goede naam en zo lang wij met ons allen blijven geloven dat dit geen kwaad kan, blijven we er meewerken. Alleen daarom al verdiend hij het niet om in de cel te belanden. Teken dus ook de petitie die hem mogelijk een plekje buiten Rusland geeft; Brazilië in dit geval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten