donderdag 23 augustus 2012

Falend VUmc bestuur

Het lijkt wel alsof ik prikkeldraad heb gegeten als ontbijt. Het nieuws van het ontslag van één van de klokkenluiders van het VUmc-schandaal, sloeg dan ook in als een bommetje. Piet Postmus, longarts en hoogleraar, die de interne strubbelingen uiteindelijk naar buiten heeft gebracht omdat hij vreesde voor zijn patiënten, wordt door een bestuur eruit gekieperd. Iemand die het beste met de mens voor heeft, tabé.

Wat blijkt? Eerder heeft dezelfde Postmus al aan de bel getrokken toen er door Eyeworks opnamen waren gemaakt op de EHBO-post.

Tja, dat is best wel lastig hė als bestuur, kritische medewerkers. Dat zijn vaak -niet altijd- de betere medewerkers naar mijn mening. In ieder geval zijn het betrokken medewerkers, met hart voor de zaak! En wat doet zo'n stoethaspel als een Elmer Mulder (bestuursvoorzitter)? In plaats van op te stappen, precies wat je dus niet moet doen... 

Elk Universitair ziekenhuis wordt betaald vanuit de algemene pot: belasting. Dus ook de directie van de VUmc, de Raad van Bestuur, de onkundigen. Ik zeg: opzouten! Zonder een Gouden handdruk, maar met een flinke oplawaai! En Postmus weer aanstellen, in combinatie met een adviesfunctie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten