zaterdag 9 juli 2011

Last minute

De ochtend was wreed. Om 2:30 gingen de vele wekkers af (ipad, iphone, traditioneel). Om op tijd op Schiphol te arriveren met de Zweinstein-express moest er een kleine operatie uitgevoerd worden. De koffer pakken, paspoorten ophalen, kroon plaatsen, eten en inspector Lynley kijken. En nog een stukje nachtrust opnemen; het deel tussen middernacht en eerder genoemd tijdstip. Ziehier het grote nadeel van een last minute. Maar Malta stond nog op het afvinklijstje, binnen 10 minuten geboekt (Je kunt wel doortastend zijn als je maar wilt!) en op dit moment van schrijven priemen de zonnestralen het raampje van de Boeing 737-700 binnen (5:02)

Wonderlijk genoeg besefte ik naderhand pas dat de afspraak met de tandarts 's avonds 17:00 net voor het vertrek naar Malta was. Dat de paspoorten na vijf werkdagen, 's ochtends net op tijd afgehaald konden worden. En dat de wandeling met overnachting van Cuijk via Groesbeek naar Nijmegen precies gepland was voor de paspoort actie en Malta. Toeval kan zo mooi zijn.

Bij dat wandeling naar Groesbeek hebben we de hypothese getoetst dat mensen die verdwaald zijn meestal in een kringetje lopen; linksom op het noordelijk halfrond. Hij klopt. Na een ondoorzichtig stuk bos kwamen we weer uit bij onze lunchplaats halverwege. Zucht. Niet na 10 km nog 6 km te gaan, maar terug bij 8 km en nog 8 te gaan als we niet weer verdwalen.

Nu ik toch aan het klagen ben: wil iemand iets doen aan die vervelende OV-chipkaart ellende?! Check je in Leiden, reis je op aanraden
van de NS naar Cuijk, dan moet je overstappen in Blerick om het laatste stuk te kunnen reizen. Checken we uit in Cuijk worden we een goede reis gewenst. Diepe zucht. Blijkbaar moet je weten dat je in Blerick uitcheckt voor de NS en dan weer incheckt voor de lokale lijn. Oplettende lezers zullen zeggen: Blerick? Ja, die dag waren werkzaamheden bij Utrecht gepland dus rechtstreeks via Nijmegen vereiste overstappen in bussen. Daarom zijn wij zijn via Rotterdam, Breda en Eindhoven naar Blerick gereden. Na drie en een half uur gele rupsclub geneuzel, nog een naar OV-chipskaart gevoel er aan over gehouden. Hoewel, naar: de incheck boetes (NS: 10 euro en Veolia: uitcheck op hetzelfde incheckpunt is 80 cent) was minder of gelijk aan de reis zelf, dus hier volgt een tip:

Om de NS legaal pootje te lichten: check bij reizen duur dan 10 euro niet meer uit. Je bent dan geen zwartrijder en het verschil kun je in je zak steken. Reis eerste klas voor maximaal 10 euro!!! De snelste manier om er een kwalitatief beter product van te maken.

Oh ja Malta! Ja na een brakke dag heel veel geslapen in een prima hoekkamer met volop balkon ruimte met zowel links als voor schuifpuien om toegang te verschaffen tot het balkon. Perfect! Warm, maar met airco goed te doen als je stilzit of als er voldoende wind is om de kamer door te laten waaien.

- Posted using BlogPress from my iPad2

Location:Tussen Amsterdam en Malta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten